Jak podpořit boj s nadváhou a hubnout efektivně

Podle WHO se v roce 2016 potýkaly s nadváhou nebo obezitou téměř dva miliony lidí po celém světě – tedy zhruba čtvrtina celkové populace. Nadváha a obezita přitom způsobují řadu nejen zdravotních, ale i psychických problémů. Asi sami víte, že cesta ke zdravému tělu a kondici nebývá jednoduchá a žádné zázračné pilulky na hubnutí neexistují. Přesto jsou ale pomocníci, kteří dokážou vaše odhodlání ke změně podpořit. Poradíme vám jak.

Problémy spojené s nadváhou a obezitou

Existují tři stupně obezity, které představují různě závažná zdravotní rizika. Stupeň obezity přitom zjistíme výpočtem BMI (body mass index). Už při prvním stupni se významně zvyšuje riziko cévních a srdečních chorob, cukrovky a vysokého tlaku. Toto riziko s vyšším stupněm obezity narůstá a přidává se také hrozba mozkových příhod, spánkové apnoe, artrózy a dalších nemocí pohybového ústrojí či například hemoroidů.

To bohužel ale není vše. Obezita s sebou často přináší také psychické problémy pramenící z odmítání vlastního těla a nezřídka i sociální diskriminaci. Přestože se poslední dobou propaguje tzv. pozitivní přístup k vlastnímu tělu (body positivity), který je z psychologického hlediska bezesporu žádoucí, je potřeba nezapomínat také na zdravotní stránku a udržovat své tělo v kondici.

obezita, hubnutí, jak zhubnout

Jaké jsou nejčastější příčiny obezity?

Genetika zde hraje významnou roli, zdaleka ale není rozhodující. Ze zdravotního hlediska je obezita vnímána jako nemoc, kdy se vliv genetiky uplatňuje ve více než 50 %. Zbytek je ale zcela na nás a na našem přístupu k životosprávě. Vhodným jídelníčkem, pravidelným pohybem, ale také dodržováním pitného režimu, kvalitním spánkem a vyhýbáním se stresovým situacím můžeme genetiku trvale překonat.

Pro dosažení rychlých výsledků je nutná velmi striktní disciplína, kterou s největší pravděpodobností dříve nebo později ztratíme a vrátíme se do zajetých kolejí. Cílem je proto najít rovnováhu a životní styl, který pro nás bude dlouhodobě udržitelný a bude nám přinášet radost.

Nebuďte na hubnutí sami

Pokud jste se odhodlali udělat ve svém životě trvalou změnu a žít zdravě, nemusíte na to být sami. Nebojte se požádat o pomoc odborníka, který vám sestaví dlouhodobý stravovací a pohybový plán na míru a bude pro vás oporou a motivací vytrvat. Pokud máte ve svém blízkém okolí někoho s podobnými plány, můžete se na tuto cestu také vydat spolu.

Nezapomeňte, že úspěch hubnutí ovlivňuje mnoho faktorů. Mezi ty hlavní, kterými jsou stravování a pohyb, je to také stres, kvalita spánku nebo pitný režim. Myslete na všechny tyto oblasti a změnu si naplánujte pozvolně, abyste se s ní dokázali sžít a byla pro vás příjemná.

hubnutí, obezita, zdravý životní styl

Pomocníci pro boj s nadváhou

Naprostá většina práce je sice na vás, existuje ale několik pomocníků, které vám v boji s nadváhou mohou pomoct a podpořit získání výsledků.

Zinzino Leanshake

Jedním z nich je nápoj Zinzino LeanShake, který nahradí jedno nebo více hlavních denních jídel, a pomůže vám tak vytvořit kalorický deficit se zachováním dostatečného přísunu bílkovin, vlákniny a dalších důležitých látek.

Jedná se o výživný nápoj, které obsahuje vysoce kvalitní bílkoviny, pět druhů vlákniny, prospěšné mastné kyseliny a 25 různých vitamínů a minerálních látek. Poskytuje veškerou výživu, kterou vaše tělo potřebuje, má však méně kalorií než obvyklé jídlo (231 kcal na jednu porci).

Díky vysokému obsahu bílkovin přispívá k tvorbě svalové hmoty a zajišťuje pocit sytosti. Vláknina pak podporuje růst "dobrých" střevních bakterií, které jsou nezbytné pro bezproblémové trávení. Zdravá střeva jsou důležitá také pro výrobu vitaminů a budování imunitního systému. Nápoj Zinzino Leanshake si můžete vybrat ve čtyřech příchutích: vanilka, čokoláda, jahoda nebo lesní plody. Má praktickou formu prášku a jeho příprava je naprosto jednoduchá.

Jak zhubnout Zinzino Leakshake

Duolife ProSlimmer

Hubnutí můžete podpořit také přírodními rostlinnými výtažky, které napomáhají k dosažení a hlavně udržení optimální váhy. Takovými rostlinnými výtažky jsou bobule acai, ovoce goji, zelená káva nebo ovoce Garnicia cambogia. Všechny tyto složky ve vyváženém poměru obsahuje DuoLife ProSlimer.

Tento doplněk stravy ve formě tobolek stimuluje metabolické procesy, čímž podporuje odbourávání tuků, reguluje zadržování vody a pomáhá udržovat přiměřenou hladinu cholesterolu. Mimo to tělu doplňuje vitamíny, minerály a další důležité látky, které ztrácí při hubnoucí kůře. Složení produktů Duolife je 100 % přírodní. O této značce a její filozofii si můžete přečíst v článku Zdraví přímo z přírody se značkou Duolife.

Duolife proslimer