Blog

Jak Alaptid funguje

Jak říká jeden z objevitelů Alaptidu, občas se při farmakologickém výzkumu stane, i když velmi vzácně, že najdete "paklíč", který do "zámku" (organizmu) zapadne  lépe než originál. Určitě v fyziologické řadě existuje jiná látka, která je určena k obnově tkáňové kultury, ale Alaptid funguje jed...

Je Alaptit bezpečná látka pro náš organizmus

Alaptid podle jednoho z objevitelů Alaptidu doktora Plaisnera, prošla látka mnoha testováními, které bylo až na úrovni klinických pokusů. Alaptid má všechny A-testy. Dokonce byl lékopisný. Látka je naprosto bezpečná a velmi účinná. Nepodařilo se nikdy zjistit jeho toxickou dávku. Kontraindikace se u...

Vznik Alaptidu - československý patent

Alaptid přišel na svět v 80. letech okolo roku 1985. Hlavními objeviteli byli čeští vědci RNDr. Václav Plaisner a Ing. Evžen Kasafírek CSc. Všechno to začalo získáním doktora Plaisnera do Ústavu pro farmacii a biochemii, tento ústav už bohužel neexistuje. Ústav byl jenom tuzemským, ale i světovým šp...

Vlivy, které mohou přispět ke ztrátám vitaminů při technologické úpravě

Obsah vitaminů v surovinách i potravinách je dán především podmínkami jejich skladování a šetrností technologických postupů při výrobě.   Vitaminy A a K jsou inaktivovány UV zářením a oxidací. Při kulinární úpravě dochází k význam-nému úbytku vitaminu A v průběhu smažení a pečení. Ztráty vit...

Výhody lipozomální formy vitaminu C

Vitamin C zajišťuje normální funkci imunitního, nervového a kardiovaskulárního systému. Odpovídá i za tvorbu kolagenu, který je důležitý pro hojení a pevnost tkání, má zásadní význam pro vstřebávání železa z potravin do organismu a v neposlední řadě má i silné antioxidační účinky. Aby ale všechno fu...

Jak poznat kvalitní produkt s Omega 3

Výrobci potravinových doplňků, kteří vyrábí produkty s Omega 3, chrání tyto mastné kyseliny umělým přidáním Vitamínu E, jakožto konzervantu. Bylo však prokázáno, že Vitamín E nezabraňuje dostatečně při vstřebávání oxidaci Omega 3 mastných kyselin, ale může se stát za určitých okolností pro-oxidantem...

Omega 6 a Omega 3 - správný poměr v těle

Poměr Omega 6 : Omega 3, který je 5:1 a vyšší má za následek: zhoršenou propustnost buněčné membrány, nižší vstřebatelnost živin (kyslík, glukóza, vitamíny, minerály atd.) nedostatečnou látkovou výměnu, detoxikaci prozánětlivé prostředí v buňkách oslabení imunity Jedna z hlavních ...

Omega 3 - vlastnosti a správný poměr k Omega 6

Lidské buňky byly naprogramované na poměr Omega-6 : Omega-3 v poměru 1:1. Moderní, vysoce zprocesovaná a průmyslově zpracovaná strava (produkty hospodářských zvířat chovaných v zajetí, jež jsou krmené nezdravými krmnými směsi), obrovské navýšení konzumace Omega-6. V současnosti způsobuje velmi špatn...

Potraviny s omega-3 pro Vaše srdce

Před tuky máme většinou přirozený respekt. Osvěta a reklamy dělají své, a tak dnes už snad každý ví, že mnoho nezdravých tuků způsobuje obezitu, vysoký cholesterol a stojí za rozvojem více srdečně - cévních onemocnění. Nejsou však tuky jako tuky a ty zdravé nezbytně potřebujeme pro správné fungování...

Kdy brát kolostrum

Colostrum je velmi dobře stravitelné a nemá žádné vedlejší účinky. Užívat ho lze nepřetržitě po celý život a mohou ho brát již půlroční děti. Při kterých příležitostech se hodí? Onemocnění, imunita – Imunoglobuliny a aminokyseliny obsažené v mlezivu brání tělo před viry, bakteriemi a dokonce i pl...