Kolagen na klouby

Kolagen je přírodní protein, který vytváří pojivovou tkáň. Kolagen je součástí kloubů a šlach. Kromě toho poskytuje pružnost pokožky. Popsaný protein má jedinečné složení aminokyselin, protože obsahuje velké množství glycinu a prolinu. Kolagen v tekuté formě má pozitivní účinek na klouby a pomáhá jim regenerovat se.

Kolagen se vyznačuje vysokou pevností v tahu. Je součástí pokožky, šlach, vazů a rohovky oka. Nejlepší kolagen pro klouby je typu II, který se nachází v kloubní chrupavce. Doplňky stravy, které obsahují kolagen, poskytují přísady, které vytvářejí kloubní strukturu. Bylo prokázáno, že tekutá forma kolagenu má pozitivní terapeutický účinek u lidí postižených osteoporózou a artritidou. Kolagen zvyšuje hustotu kostí a mineralizaci a také snižuje bolest související se změnami kloubní chrupavky. Kolagen regeneruje kosterní a svalovou soustavu, předchází a také podporuje léčbu nemocí kloubů, zpevňuje pokožku a zlepšuje pružnost šlach.

Kolagen pro aktivní sportovce

Většina lidí, kteří aktivně hrají sport, má společné problémy. Během intenzivního tréninku nemyslíte na své klouby, soustředíte se především na svaly. Tento přístup k cvičení je široce kritizován prostředím osobních trenérů, protože to může vést k nebezpečným následkům. Je pouze nutné postupně zvyšovat tréninkové zatížení, aby se náš pohybový přístroj dokázal přizpůsobit. Musíte si postavit svaly, jejich přívěsy, šlachy, klouby, chrupavky na stejnou úroveň, aby si každý z nich měl šanci zvyknout na toto úsilí. O kloubech uvažujeme pouze tehdy, když začneme cítit bolest nebo nepohodlí.

Jedním z nejdůležitějších prvků našeho motorového zařízení jsou klouby. Díky nim jsme pomocí síly svalů schopni změnit polohu jedné kosti vůči druhé. Provádění pohybů by nebylo možné bez účasti pojivové tkáně, která je zodpovědná za budování strukturálních prvků naší kostry. Pojivová tkáň je zodpovědná za správnou funkci kloubů, navíc má jedinečné mechanické schopnosti, které jí umožňují absorbovat nárazy, absorbovat obrovské zatížení a minimalizovat tření a zajišťují správné mazání.

Regenerace kloubů, chrupavky a vazů

Klouby, chrupavky a vazy potřebují správnou regeneraci, výživu a ochranu. Protein a aminokyseliny jsou základní stavební kameny svalové tkáně, proto je jejich doplnění nezbytné pro správnou funkci motorického aparátu. Díky nim svaly procházejí opravnými procesy, které umožňují přizpůsobení úsilí a neustálý vývoj formy. Péče o pojivovou tkáň by měla být prioritou. Doplnění nedostatku kolagenu ve stravě vede ke zlepšení pohyblivosti a většímu rozsahu pohybu, dokonale působí proti úrazům a v případě jejich výskytu urychluje zotavení.

Na našem eshopu najdete produkt DuoLife Collagen 750ml, který obsahuje tekutý kolagen a má neocenitelný účinek na klouby a celý pohybový systém.

V případě, že Vám více vyhovuje sypká forma kolagenu, exkluzivně na našem eshopu nabízíme SENZA Collagen 170g.

duolife-collagen-certifikaty