Alaptid: podpoří imunitu, zbaví alergie a urychlí hojení

Český objev 80 let. minulého století, který se dostává do povědomí až v posledních několika letech. Alaptid je látka se skutečně výjimečnými regeneračními schopnostmi. Dokáže podpořit imunitu, zbavit alergií, urychlit hojení a celkovou regeneraci. Seznamte se s tímto zajímavým objevem a jeho účinky na celou řadu oblastí našeho zdraví.

Co je alaptid a proč jsme na jeho využití čekali celých 30 let

Evžen Kacafírek, světově uznávaný vědec dnes už neexistujícího Výzkumného ústavu pro farmacii a biochemii, v roce 1985 syntetizoval dipeptid, u kterého spolu s biologem Václavem Plaisnerem prokázali až zázračné regenerační účinky na lidský organismus. Objevenou látku pokřtili jako ALAPTID. Chemicky se jedná o kombinaci alaninu a cyklopentankarbonylu – dvou aminokyselin svázaných ve velmi zajímavém prostorovém úhlu.

Postupně zjistili, že je alaptid opravdu nesmírně aktivní a účinnou látkou. Po změně politické situace v roce 1989 byly ale SPOFA (Spojené farmaceutické závody) a Výzkumný ústav pro farmacii a biochemii zrušeny a vědecké týmy rozpuštěny. Mnoho velmi slibně rozjetých projektů tak bylo bohužel zastaveno. Výzkum a vývoj alaptidu byl znovu zahájen až kolem roku 2010.

Alaptid

Jak alaptid funguje

Alaptid výrazně podporuje růst a množení buněk, a spouští tak fyziologickou regeneraci organismu. Působí ale pouze na lidské a savčí zvířecí buňky, nepodporuje tedy růst mikroorganismů ani množení nádorových buněk. Díky těmto regeneračním schopnostem dokáže obnovit poničenou tkáň a skvělé účinky má také na imunitu. A to jak tu oslabenou, tak nadměrnou, která se projevuje alergiemi.

Během zkoumání alaptidu nebyly zjištěny žádné nežádoucí účinky a nepodařilo se ani zjistit jeho toxickou dávku. Jedná se tak o naprosto bezpečnou látku, která čistě fyziologicky spouští regeneraci buněk v jakékoliv tkáni či orgánu. Nikdy se ale nedostane do extrému, kdy by tělu mohla škodit.

Účinky alaptidu a možnosti jeho využití

Hlavním účinkem alaptidu je už zmíněná podpora růstu buněk, tedy regenerace. Od toho se odvíjí celá řada možných způsobů jeho využití.

Podpora imunity

V případě nedostatečné imunity jsme náchylní k nemocem, v případě nadměrné imunity pak vznikají alergie. Alaptid ovlivňuje oba dva případy – reguluje imunitu tak, aby fungovala správně. U alergiků se po užívání alaptidu zjistilo, že přestali být alergičtí.

Prevence pro udržení vitality

Po dosažení asi 45 let života přestává v lidském těle fungovat brzlík – žláza produkující lymfocyty nezbytné pro imunitní systém. Proto s přibývajícím věkem klesá imunita a stoupá nemocnost. Preventivní užívání alaptidu od 30–40 roku života zajistí organismu regeneraci, podpoří jeho imunitní systém a zpomalí stárnutí.

Hojení jakýchkoliv tkání

Vnitřní i vnější užívání alaptidu má skvělé účinky na hojení jakýchkoliv ran a celkovou regeneraci kůže. Výborně funguje například na proleženiny, bércové vředy, popáleniny, jizvy, ale i klasické odřeniny a modřiny. Využívá se také po operacích.

Regenerace a omlazení kůže

Alaptid má své místo i v kosmetice. Díky regeneračním schopnostem dokážou krémy s alaptidem účinně vyhladit vrásky a zpevnit pleť. Navrací tak mladistvý vzhled.

Účinků alaptidu je ale ještě daleko více:

  • Zlepšuje mozkové funkce,
  • podporuje správnou činnost nervového systému,
  • odstraňuje krvácení a zánět dásní (Alagenex zubní pasta s alaptidem)
  • chrání před civilizačními nemocemi,
  • bojuje proti virům,
  • hojí žaludeční vředy,
  • podporuje tvorbu kolagenu.

Chcete alaptid vyzkoušet i vy? V naší nabídce najdete celou řadu prémiových doplňků stravy i dalších produktů s alaptidem od firmy Alagenex.

ALAGENEX KAZETA - 3. měsíční ozdravná kůra (regenerace buněk)