Kolagen – 4 benefity pro vaše zdraví

Kolagen je stavební kámen naší pleti, kostí (osteoporóza), kloubů a dokonce i svalů. Níže jsme vám vybrali pár benefitů při jeho dlouhodobém používání. Z naší nabídky vám můžeme nabídnout mořský Senza Kolagen.

1. Může zlepšit kvalitu vaší pleti

Kolagen je hlavní složkou lidské pokožky. Je to stavební kámen pro jemnou a hydratovanou pleť. Bohužel stářím se jeho tvorba snižuje a tím pádem je důležité ho do těla dostávat pomocí doplňků stravy. Je to jediná možnost pokud chceme předejít stárnoucím procesům (vrásky, suchá pokožka, apod.)

2. Pomáhá ulevit od bolesti kloubů

Pomáhá udržet celistvost vašich chrupavek což je gumová tkáň, která drží vaše klouby pohromadě. Nedostatek kolagenu může být příčinou vašich bolavých kloubů.

3. Slouží jako prevence před rozpadem kostí

Vaše kosti jsou tvořeny především z kolagenu, který jim dodává živiny a udržuje je silné. Stejně jako ubývá kolagenu, čím jsme starší, tak i ztrácíme stálost kostí. Toto může vést k osteoporóze, která vede k řídnutí kostí a tím častějším zlomeninám

4. Může nastartovat růst svalů

Vaše svaly jsou z 1-10% tvořeny kolagenem. Tento protein udržuje vaše svaly silné a funkční. Zároveň kolagen dle jedné studie může podpořit růst svalů, protože je schopen vytvořit kreatin, který stimuluje růst svalů.