Dezinfekce nohou pomocí ozónu

Dezinfekční ozonový vak byl vyvinut společně s předními českými lékaři a odborníky v péči o nohy. Využívá pozitivní efekty přírodní látky ozon O3.

Hlavní účel vaku

Ozonový vak je určen zejména k likvidaci plísní, bakterií a virů (ozonizace), které se tvoří na chodidlech. Dalším prokazatelným efektem je účinná eliminace zápachu nohou. Přístroj ani vak není zdravotnický prostředek a je určen jen pro použití v domácnosti. Díky dvouletému vývoji bylo zjištěno, že někteří uživatelé náš ozonový vak používají také pro řešení potíží spojených se syndromem diabetické nohy, neuropatie a bércovými vředy. Tyto zkušenosti ukazují, jak proces ozonizace v našem vaku řeší komplexní péči o nohy v domácím prostředí.

Dezinfekce nohou

Jak vak funguje?

Po vložení chodidel do vaku se přístroj spojí silikonovou hadičkou s vakem. Následně se spustí přístroj na max. 30 min, kdy fouká do vaku ozon O3. Uvnitř vaku vzniká koncentrace ozonu, kterou nazýváme jako proces ozonizace. Tento proces ozonizace v dané koncentraci příznivě působí na eliminaci zápachu, likvidaci plísní, bakterií a virů na chodidlech. Ozon je přírodní látka, která nemá negativní účinky na pokožku při dodržení limitu max. 30 minut při jenom použití. Zbytkový ozon se dále vypouští přes uhlíkový filtr, ve kterém dochází k destrukci ozonu zpět na kyslík O2. Díky tomuto unikátnímu řešení je použití jednoduché, účinné a bezpečné.

Bezpečnost

Bezpečnost úniku ozonu z vaku byla úspěšně změřena v certifikované laboratoři ITC Zlín. Koncentrace chemických škodlivin odpovídají dle zákona č 258/2000 sb. o ochraně veřejného zdraví v platném znění nařízení vlády č. 361/2007. Spojení vaku a ozonátoru je chráněno českým užitným vzorem.

Technické údaje ozonového vaku

  • Model: Ozonový vak na nohy
  • Typ filtru / počet: uhlíkový / 1 rozměry: 45 × 39 × 15 cm
  • Počet otvorů na nohy: 2
  • Materiál tkanina: Sonic
  • Příslušenství / počet: ventilační podložka / 1
  • Model ozonátoru: Home Cleaner 1500
  • Max. koncentrace uvnitř vaku - 500 000 μg/m3
  • Max. koncentrace ve vzdálenosti 2 cm od filtru VAKU - 100 μg/m3
  • Chráněno mezinárodním patentovým právem.

Pokud byste měli zájem o generátor ozonu společně s vakem na nohy, napište nám na info@senzamedical.cz nebo zavolejte na +420 601 280 223.