Nejdůležitější vitamíny

Je lákavé začít brát multivitamin a doufat, že dodá vašemu tělu všechny nezbytné látky. Bohužel, ale tak jednoduché to není. Žádný doplněk stravy, nemůže vynahradit špatnou stravu nebo nezdravý životní styl.

Mezi 10 základních vitamínů a minerálů, které potřebujete ve své stravě.

Vitamin A

Tento základní vitamín je skvělý pro celkový vývoj, včetně zdravých zubů, kůže a očí.Využijte vitamín A z pomerančových potravin včetně mrkve, sladkých brambor a melounu. Jak se říká staré přísloví: „snězte mrkev, abyste viděli v noci.“

Vitaminy B

Cítíte se letargičtí? Doplňte vitaminy B pro zvýšení produkce energie, imunitní funkce a vstřebávání železa. Vitaminy zdroje B z celých nezpracovaných potravin, jako jsou celá zrna, brambory, banány, čočka a fazole.

Vitamín C

Už to znáte! Ano, jsou to pomeranče. Doplňte ovocnou mísu guavou, kiwi, grapefruity, jahodami a melounem. Tyto potravinové zdroje jsou skvělé pro posílení krevních cév, zvýšení pružnosti pokožky a úžasné antioxidační funkce.

Vitamín D

Ano, toto je vaše 'omluva' pro další polední procházky na slunci. Vitamín D je nutný pro zdravé kosti. Jen neříkej svému šéfovi, že to lze vitamín získat také z vajec, ryb a hub.

Vitamin E

Pokud se vám trápí vrásky, zvyšte příjem vitaminu E. Vitamín E chrání před volnými radikály (vytváří vrásky) a napomáhá krevnímu oběhu. Zdrojem jsou směsi ořechů a slunečnicových semen. I rajčata jsou dalším skvělým zdrojem.

Vitamin K

Přírodním zdrojem vitamínu K je špenát či brokolice, a nebo růžičková kapusta.

Kyselina listová

Kyselina listová je pro vás absolutně nezbytná pro těhotné ženy. Má vlastnost obnovování buněk a redukce vrozených vad. Naplňte talíř tmavými listovými listy, chřestem, brokolicí, citrusovými plody, fazolemi, hráškem, čočkou, semeny, ořechy, květákem, řepou a kukuřicí.

Vápník

Dokonce i se sójovými latte a mandlovými mléčnými koktejly se ujistěte, že máte dostatek vápníku pro zdravé kosti a zuby. Pro vegany je tofu váš nový nejlepší přítel.

Železo

Pravděpodobně máte na mysli červené maso, že? Ale hlinky, ústřice, sója, dýňová semínka, čočka a špenát jsou také bohaté na železo. Železo potřebuje naše těle pro zdravé svaly a krev.

Zinek

Ústřice mají vysoký obsah zinku,ale i kešu, fazole a hořká čokoláda. Tmavá čokoláda je zdravá a zároveň skvělá pro naši imunitu, růst a plodnost.

Pamatujte, že i malé změny ve vaší stravy mohou znamenat velkou změnu.

Na našem eshopu nabízíme exkluzivní produkt Zinzino Xtend - pokročilý imunitní a potravinový doplněk stravy s 23 základními vitamíny, minerály a fytonutrienty.

Zinzino%20Xtend%2060%20tablet