Probiotika - slovenská brynza SENZA LYOVIS

Brynza je slovenský mikrobiální fenomén, unikátní patent přírody, přírodní konzerva, která zachovává všechny původní složky ovčího mléka. Proces zrání na salaši a při výrobně brynzy způsobí, že se v ní doslova přemnoží, přátelské "bakterie mléčného kvašení, tzv. probiotika, jejichž blahodárné účinky na lidský organismus stále častěji opěvují vědci i lékaři.

Co je důležité při volbě brynzy

Příznivé a léčivé účinky má čerstvá brynza z tepelně neopracovaného ovčího mléka. Pasterizovaná či termizovaná brynza je "mrtvý" produkt, využitelný pouze k nasycení, který má sice dlouhou dobu trvanlivosti, ale působením vysokých teplot ztratil téměř všechny příznivé účinky.

Jak nám brynza prospívá

Brynza snižuje krevní tlak a hladinu cholesterolu v krvi. Zlepšuje poměr LDL a HDL cholesterolu. "Špatný" LDL cholesterol snižuje, zatímco "dobrý" HDL cholesterol zvyšuje. Je proto výborným prostředkem proti chorobám srdce a cév. Příznivé účinky slovenské brynzy byly, mimo jiné, potvrzeny nedávným klinickým pokusem, při němž 24 dobrovolníku jedlo po dobu osmi týdnů 100g brynzy denně. Po měsíci u nich bylo statisticky prokázáno snížení LDL cholesterolu v krvi o 6%, po dvou měsících o 10%, u dvou třetin dobrovolníků se zvýšil prospěšný HDL cholesterol. Brynza navíc testovaným lidem snižovala krevní tlak. Celkově to představovalo snížení rizika srdečních a cévních nemocí o 20-30%. Brynza brání osteoporóze (řídnutí kostí). Připravuje se z ovčího mléka, které má 3x více vápníku než mléko kravské. Přítomné mléčné bakterie zvyšují vstřebávání vápníku a jiných minerálů. Snižuje hladinu krevního cukru. Snižuje krevní parametry zánětu (CRP). Pravidelná konzumace brynzy významně snižuje riziko alergií, ekzémů, astmatu.

Přírodní probiotika zdravá výživa

Jak slovenskou brynzu zpracováváme?

LYOVIS (slovenská brynza) je zpracováváno procesem tzv. lyofilizací (vymrazování, sublimační sušení). Při tomto postupu se malé kousky výrobku určeného k sušení rychle zmrazí, a to tak, aby se minimalizovalo poškození struktury potravin vznikajícími krystalky ledu. Potom se výrobek umístí do sušárny. Tohoto postupu se využívá k sušení termolabilních látek, které se při běžných metodách sušení rozkládají. Sušená potravina si tak v maximální míře zachová svou původní texturu, aroma a hlavně jsou zachovány všechny živé látky. Poté je sypká směs brynzy dána do kapslí. Náš produkt obsahuje v jednom balení 90 kapslí. Jedna kapsle obsahuje cca 400mg sušené brynzy.

SENZA Lyovis obsahuje pouze čistou nepasterizovanou brynzu v prášku.

LYOVIS_3