7 zdravotních účinků aloe vera při vnitřním užívání

Léčivé účinky aloe vera známe už několik tisíc let. Mnohé kultury ji dokonce nazývají „rostlinou nesmrtelnosti“. Přirozeně se vyskytuje v Africe, na Arabském poloostrově a Madagaskaru, vypěstovat si ji ale můžete i doma. Čím si aloe vysloužila svou slávu na poli přírodní medicíny? Poznejte jejích sedm prokázaných účinků při vnitřním užívání.

Zdravotní benefity aloe vera

Šťáva z aloe vera, kterou získáváme z listů, je skutečně zdravím nabitou bombou. Obsahuje koncentrovanou dávku vitamínů A, B, C a E, také cholin, kyselinu listovou a množství minerálů, jako je draslík, vápník, selen, sodík, železo, hořčík, zinek, chrom a mangan. To ale není všechno. Aloe našemu tělu poskytuje také důležité aminokyseliny, enzymy, uhlohydráty a další nutriční látky. Jaký účinek má tedy aloe vera díky všem těmto látkám na naše zdraví?

účinky aloe vera na zdraví

1. Podporuje trávení

Nejčastěji je šťáva z aloe opěvovaná pro skvělé účinky na trávení. Pomáhá léčit žaludeční vředy, stimuluje správnou funkci střev a má příznivý účinek na střevní sliznici, čímž umožňuje lepší vstřebání živin z potravy. Uvolňuje také zácpu a podporuje tvorbu žluči.

2. Posiluje imunitu

Důležité vitamíny a minerály, které aloe vera obsahuje, jsme už zmínili. Díky tomu posiluje imunitní systém a pomáhá při léčbě infekcí, zánětů, řady nemocí souvisejících s imunitou, jako je ekzém nebo lupénka, i při zotavování po různých zraněních a chronických onemocněních.

3. Působí protizánětlivě a má zklidňující účinky

Aloe vera tlumí záněty, působí antibakteriálně a má skvělé zklidňující účinky. Šťáva z aloe vera pomáhá dezinfikovat ústní dutinu, pomůže vám tak při zánětu dásní, nachlazení a bolesti v krku.

4. Detoxikuje organismus

Aloe má také skvělé detoxikační a antioxidační vlastnosti. Pomáhá z těla odplavit toxické látky a skvěle pročišťuje celý organismus, čímž podporuje správnou funkci metabolismu. Díky detoxikačním vlastnostem a podpoře trávení je aloe také doporučována k podpoře hubnutí.

5. Pomáhá při cukrovce

Při pravidelném užívání aloe napomáhá udržet optimální hladinu cukru v krvi. Obsahuje vysoké množství aminokyselin a nenasycených mastných kyselin, které také pomáhají snižovat množství cholesterolu.

6. Podporuje boj s astmatem a alergiemi

Díky detoxikačním vlastnostem a podpoře imunity napomáhá aloe vera také zmírnit projevy alergie, a dokonce i astmatu. Oba tyto problémy totiž souvisí s nesprávně fungujícím imunitním systémem. Hlavním imunitním orgánem jsou přitom střeva, která aloe vera pomáhá účinně čistit.

7. Zmírňuje příznaky revmatismu a artritidy

Nejen zevní, ale i vnitřní užívání aloe vera doporučuje řada fyzioterapeutů jako dlouhodobou kúru pro zmírnění projevů revmatismu a artritidy. Jejich příčinou je totiž především porucha imunity a infekce, na které má aloe vera pozitivní účinky.

To ale není všechno. Aloe vera působí skvěle také na pokožku a vlasy. Přečtěte si o jeho účincích při vnějším užívání.

Vybírejte kvalitní zdroj aloe vera

Získat dostatečné množství aloe vera šťávy pouze z rostlin vypěstovaných doma je v podstatě nemožné. Pokud tedy chcete podpořit svou celkovou vitalitu a pocítit všechny zdravotní účinky, které jsme výše popsali, sáhněte po kvalitním doplňku stravy. Jedním z nich je DuoLife Aloes, který obsahuje 750 ml čisté šťávy z aloe vera s přídavkem medu a oregana.

Proč právě DuoLife Aloes:

  • Neobsahuje konzervanty – šťáva je zcela přírodní, bez přídavku konzervantů a byla zpracována šetrným způsobem bez působení vysokých teplot.
  • Neobsahuje GMO – aloe vera i přidaný med a oregano pochází pouze z ekologických, certifikovaných zemědělství.
  • Je šetrně zabalená – šťáva je balena ve tmavé skleněné lahvi, která je nejčistší a nejekologičtější formou uchování přírodních surovin. Nedochází v ní k žádným chemickým reakcím.
  • Šťáva se vyrábí metodou IHHPTM jedná se o jedinečnou, maximálně šetrnou metodu, která zajišťuje tu nejvyšší kvalitu produktu se zachováním všech živin.

Podpořte své zdraví s DuoLife Aloes i vy.

DuoLife-Aloe-2